RSS

RSS, eller Really Simple Syndication, är ett standardformat för att leverera olika sorters nyheter.

Med hjälp av RSS kan du på ett enkelt sätt hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna. Istället för att du manuellt ska behöva söka sig fram till olika webbsidor, uppdaterar en RSS-tjänst dig kontinuerligt om färska nyheter.

På Transportstyrelsen fungerar det så här för dig 

Du ser den orange symbolen för RSS i din webbläsare - RSS-ikon

Du klickar på RSS-symbolen och får då, i de flesta fall, ange vad du vill kalla ditt RSS-flöde. Sedan sparar du den. På våra nyheter och pressmeddelanden har vi olika kategorier för de olika trafikslagen. I din RSS-läsare kan du välja att se ett enskilt trafikslag. Du kan även se hur många meddelanden eller nyheter som finns under respektive kategori.

För att kunna ta del av våra RSS-flöden använder du dig av särskilda webbaserade program (RSS-läsare) som du enkelt installerar på din dator. Dessa program är gratis att ladda ner. Programmen kontrollerar automatiskt de RSS-flöden du prenumererar på hos oss och presenterar den nya informationen på ett överskådligt sätt. Du behöver alltså inte aktivt söka upp de webbsidor du är intresserad av för att se om något har hänt.

Observera! De flesta nya webbläsare har inbyggda RSS-läsare, bland annat Opera, Safari, Internet Explorer (från version 7) och Mozilla Firefox.

Du kan även använda våra RSS-flöden för att publicera våra nyheter och pressmeddelanden på din egen webbplats. Transportstyrelsens RSS-flöden är baserade på standarden RSS 2.0.