Traineeprogram - inriktning informationssäkerhet

Är du nyutbildad inom it eller informationssäkerhet? Vill du få en unik möjlighet till utveckling och en flygande start i karriären? Då är du den vi söker till vårt skräddarsydda traineeprogram. Som trainee blir du en del i ett team och tillsammans arbetar vi med frågor som gör skillnad för medborgarna och som tydligt bidrar till samhällsnyttan.

Hösten 2022 startar Transportstyrelsens traineeprogram för första gången. Ansökningsperioden är avslutad.

Vi möjliggör morgondagens resor och transporter

Det finns inte många arbetsplatser som har ett så brett, spännande och viktigt uppdrag som vi på Transportstyrelsen har. Med ansvar för att driva, övervaka och följa upp utvecklingen av den svenska transportsektorn bidrar vi tydligt till samhällsnyttan och arbetar med frågor som gör skillnad – oavsett om det är till sjöss, på land eller i luften.

Vårt erbjudande till dig

För dig som siktar på en karriär inom it och informationssäkerhet har vi något spännande att berätta. Vi står nämligen inför det största utvecklingsuppdraget i myndighetens historia. Vi ska börja bygga ett nytt, modernt och robust vägtrafikregister – ett samhällsviktigt system som måste vara tillgängligt dygnet runt och året om för att försörja myndigheter, branscher, företag och medborgare med information om fordon, dess ägare och körkortsinnehavare. Att säkerställa att de stora mängderna information som vi innehar är tillgänglig, riktig och konfidentiell är centralt i hela myndighetens verksamhet och något som vi gör genom ett systematiskt informationssäkerhetsarbete, i nära samverkan med angränsade säkerhetsområden.

Vi håller dessutom på att etablera egen it-drift och utvecklar vårt långsiktiga it-säkerhetsarbete. Det här är exempel på uppdrag som du som trainee kommer få vara delaktig i och där du får unik kunskap, skaffa dig ett brett kontaktnät och där du blir en i gänget. Våra kollegor är kompetenta, engagerade och stöttande och har en bredd av personligheter. Vi har kul ihop på jobbet!

Traineeprogrammets upplägg

Traineeprogrammet startar i september 2022 och pågår under höstterminen samt vårterminen 2023. Du kommer få bidra från dag ett – samtidigt som du är en viktig medlem i vårt traineeprogram. Du kommer att vara en av flera traineer som följs åt genom olika gemensamma aktiviteter under hela året, samtidigt som du får en för Sverige unik utbildning inom informationssäkerhet. Vi hoppas att ni i traineegruppen ska ha roligt ihop och att ni får en bra gemenskap som kan bidra till innovation och nya lösningar och sätt att ta sig an våra uppdrag!

Redan från start blir du tills vidareanställd, med sex månaders provanställning. Du får en marknadsmässig lön och samma förmåner som andra anställda på Transportstyrelsen.

Vem är du?

Vi behöver dig med en utbildning inom it, informationssäkerhet eller närliggande områden och som har ett stort intresse för utveckling, teknik och säkerhetsfrågor. För att du ska trivas som trainee hos oss behöver du vara modig, lösningsorienterad och flexibel. Din kommunikativa förmåga behöver vara mycket god och du ska både gilla att ta eget ansvar och vara bra på att jobba tillsammans.

Låter det som en resa du vill vara med på?

Ansökningsperioden för traineeprogrammet 2022/2023 är avslutad.

Du och de andra i traineegruppen kommer utgå från vårt kontor i Örebro. Traineeprogrammet startar i september 2022.

Välkommen ombord!

Kontakt: rekrytering@transportstyrelsen.se

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Tack för att du lämnade ett omdöme!