Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Sjöfart

119 nyhetsartiklar

Avfall från fritidsbåtar blir kommunernas ansvar

Den 1 maj tar kommunerna över tillsynen av att fritidsbåtshamnar kan ta emot det avfall som båtägare behöver lämna. Samtidigt skärps kraven på hamnarna. Målet är att det ska bli lättare att lämna ifrån sig både toalettavfall och annat avfall så att det inte riskerar hamna i vattnet.

Publicerades 2023-05-02

Nu är förarbeviset ett måste

Från och med den 1 maj behöver alla som kör vattenskoter kunna visa upp ett giltigt förarbevis och en giltig id-handling. Dessutom måste samtliga blivande vattenskoterförare gå en utbildning för att ta sitt förarbevis.

Publicerades 2023-05-01

Transportstyrelsens nya överdirektör utsedd

Regeringen har utsett Ann-Cathrine Wikström till ny överdirektör på Transportstyrelsen. Ann-Cathrine arbetar för närvarande som stabschef och ställföreträdande generaldirektör på Rättsmedicinalverket. Hon har även en bakgrund med tjänster inom Åklagarmyndigheten och Regeringskansliet. Ann-Cathrine tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Publicerades 2023-04-13

Sista chansen för gamla meriter

Fyra veckor till går det bra att ansöka om förarbevis för vattenskoter på gamla meriter. Därefter måste alla som vill köra vattenskoter gå en ny utbildning för att ta förarbevis. ”Det här är sluttampen för övergångsreglerna, så det gäller att passa på”, säger Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen.

Publicerades 2023-04-03

Jonas Bjelfvenstam får förlängt förtroende

Jonas Bjelfvenstam fortsätter som generaldirektör för Transportstyrelsen. Regeringen har fattat beslut om att förlänga förordnandet som högsta chef för myndigheten. Jonas Bjelfvenstam har varit Transportstyrelsens generaldirektör sedan 18 januari 2017 och det nya förordnandet sträcker sig till 30 juni 2026.

Publicerades 2023-02-14