Nyhetsarkiv

Välj en eller flera kategorier.


Visar kategorier: Luftfart

162 nyhetsartiklar

Regeringsuppdrag om trängselavgifter i luften redovisat

Trängselavgifter inom luftfarten för att minska miljöpåverkan kan vara en god intention, men det är svårt att påvisa en tydlig effekt. Det redovisar Transportstyrelsen till regeringen, som efterfrågat ett förslag på utformning.

Publicerades 2022-01-24

Unikt traineeprogram i informationssäkerhet

Nu går det att söka till ett nytt traineeprogram på Transportstyrelsen där fokus ligger på teknisk informationssäkerhet. "Det här är en unik satsning och vi hoppas på sökanden från hela landet", säger säkerhetschefen Peter Gustavsson.

Publicerades 2022-01-21

Större möjlighet att flyga inom Europa

Möjligheten att ta sig till och från europeiska städer med flyg ökade relativt kraftigt under 2021 jämfört med året innan. Det visar en ny rapport från Transportstyrelsen.

Publicerades 2022-01-14

Elva personer omkom inom allmänflyget 2021

Under 2021 omkom elva personer i olyckor med svenska privatflygplan och helikopter. Ingen person har omkommit inom den kommersiella luftfarten. Det visar Transportstyrelsens preliminära statistik för 2021.

Publicerades 2022-01-12

Regeringsuppdrag om hinderbelysning redovisat

Transportstyrelsen har redovisat en slutrapport till regeringen om behovsstyrd hinderbelysning på vindkraftverk. Av rapporten framgår att reglerna ser olika ut i olika europeiska länder.

Publicerades 2021-12-06